【Notice】Revised submission procedures on Acceptance of International Students 輸出管理システム(TExCO)の機能拡張に伴う 輸出管理手続きの変更について(お知らせ)

2021.01.22

各 位

利益相反・輸出管理マネジメント室
境野 明

輸出管理システム(TExCO)の機能拡張に伴う
輸出管理手続きの変更について(お知らせ)

日頃より本学の安全保障輸出管理へのご理解とご協力を頂きありがとうございます。
現在、ご利用いただいている輸出管理システム(TExCO)の機能を拡張し、学外からのアクセスを可能とするとともに、「留学生受入れ」について、申請内容等を見直し、入力作業の省力化を図る改修作業が完了し、2月1日より稼働させます。
これに伴い、現在、ご利用いただいている輸出管理システム(TExCO)からは、「留学生受入れ」について新規申請を行うことができなくなりますので、その旨お知らせいたします。
また、システムの移行作業のため、以下のとおり、システムを一時休止いたしますので合わせてご連絡いたします。

1. システム一時停止のスケジュール
   2021年1月29日(金)~1月31日(日)

2. 今回の主な変更
    <留学生受入れ>
    1/28日(木)までの申請分については、現在のシステムで審査を継続
    2/1日(月)から、「TExCO申請者用」(機能拡張版)にて申請手続き可能
    <訪問者>
    引き続き現在のシステムを利用

3. 参考
   別紙 変更点(Changes)

Jan. 22, 2021

To Faculty Members, and Employees

(Notice)Revised submission procedures on Acceptance of International Students

Since TExCO system has been revised and expanded functionality, its userinterface has been improved. And also the list of questions on Acceptance of International Students has been reorganized. As a result, submission of new application on Acceptance of International Students will not be available via current TExCO(Visitors・International Students) system from Feb. 1, 2021.
For update, the TExCOs will not be available from Jan. 29 (Fri.) to 31 (Sun.)

SAKAINO Akira, Director
Office of Conflict of Interest and Security Export Control

1.  Schedule on system stoppage
   From Jan. 29, 2021(Fri.) to Jan. 31(Sun.)
 2.  Main points of change
   < Acceptance of International Students>
   Applications submitted by Jan. 28 will continue to be reviewed under the same system.
   Use updated TExCO System from Feb.1 for new application.
   <Visitors>
   Use current system TExCO (Visitors) continuously.
 3.  Reference
   Appendix (Changes)

通知文ダウンロード